2020 Május
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kiválasztotta-e már a nyári pihenése helyszínét?
A projekt az
Európai Regionális Fejlesztési Alap
társfinanszírozásával valósul meg

 Tisztelt Honlap Látogató!
Kedves Leendő Vendégünk!


Versenyképes turisztikai attrakció életre hívása különösen fontos egy olyan megye számára, amely gazdasági versenyképességét tekintve az ország egyik legelmaradottabb régiójához tartozik. A turisztikai ágazattal szemben támasztott fokozott elvárásokra konkrét lépésekkel kell válaszolnunk annak érdekében, hogy a megye és a régió turisztika vonzerejének növekedése következtében a gazdasági versenyképességünk is növekedjen, és felgyorsuljon az elmaradott, vidéki települések felzárkózása.
A gazdag jász és kun örökség megyénk nyilvánvaló specialitása. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ezért kezdeményezte,  hogy – széleskörű összefogással – Jászkun kapitányok nyomában címmel egy tematikus túraútvonal jöjjön létre a térségben a sokrétű történelmi-kulturális örökségünkre építkezve.
A múlt hagyományait a jelenkor korszerű technikáival ötvözve, modern, látogatóbarát eszközökkel és szolgáltatásokkal rendelkező  turisztikai vonzerő megvalósítását tervezzük,  amely reményeink szerint egyedülálló színfolt lesz a megye kulturális turizmusának palettáján.

A Jászkun kapitány téma olyan történeti hátteret biztosít a projekthez, amely lehetővé teszi, hogy szinte minden megyei település, kistérség megtalálja a saját kapcsolódási pontját a jelenleg 13 településen – Abádszalók, Jászberény, Jászkisér, Karcag, Kunhegyes, Kunszentmárton, Mezőtúr, Rákóczifalva, Szolnok, Tiszaföldvár, Tiszafüred, Törökszentmiklós, Túrkeve - megvalósuló projektben.  

Az épületrekonstrukciós munkákon túl a túraútvonal állomásai - múzeumok, tájházak – akadálymentes érintőképernyős terminállal, több nyelvű digitális tárlatvezető rendszerrel és kedvezményekre jogosító  mágneskártyás beléptető rendszerrel gazdagodnak. 
A Jász és Nagykun, valamint a szolnoki látogatóközpontok interaktív, egyedi és látványos bemutatási módokat előtérbe helyező kiállításokkal és széles körű szolgáltatásokkal – információnyújtás, speciális interaktív programok, kerékpárkölcsönzés, ajándékbolt - várják majd Önöket.

Bízom benne, hogy 2011. év elején, amikor a Jászkun kapitányok nyomában túraútvonalat teljes valójában átadjuk, felkeresik majd valamennyi állomásunkat. Bízom abban is, hogy maradandó élményt nyújtunk majd minden  vendégünk számára és újra visszatérnek hozzánk. Az elkövetkezendő időszakban mi azon dolgozunk, hogy lelkesedésünk és elszántságunk meghozza majd ezt az eredményt.

Addig is arra biztatom Önöket, hogy látogassanak el már most is  Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, hiszen varázslatos természeti környezetünkkel, „vizes” kincseinkkel, gazdag programkínálatunkkal és vendégszerető szolgáltatásainkkal szeretettel várjuk egész évben vendégeinket!                                                                                       Kovács Sándor
                                                          a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke
                                            a Jászkun kapitányok nyomában projekt Irányító Testületének elnöke
 

"..Kalászos rónán jász nép, ösi fajta, Fonott kalácsa omlón illatos; Kanyargó Zagyva: sürü nád partja, Tükrén vén füzfák árnya ringadoz"
Prückler József: Jászberényi rajzok

Javasolt böngésző: Internet Explorer 7.-8.

Tovább a térkép részletes megtekintéséhez
Tematikus térkép
Részletes útvonaltérképpel segítjük Önt a helyszínek közöt- ti navigáció során, a kívánt útvonalakat akár meg is határ- ozhatja!

- 1. számú hírlevél - 2010 március
- 2. számú hírlevél - 2010 április
- 3. számú hírlevél - 2010 június
- 4. számú hírlevél - 2010 július
- 5. számú hírlevél - 2010 augusztus
- 6. számú hírlevél - 2010 szeptember
Tisztelje meg Vendégkönyvünket, mondja el mi tetszett és mivel volt elégedett!
Mit keresne fel legszívesebben Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbiak közül?
A Robin kalandparkot Tiszafüreden
A Jászkun kapitányok nyomában túraútvonal állomásait
A cserkeszőlői fürdőt
A Tiszakürti Arborétumot
A Szolnoki Gulyásfesztivált

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem | Médiaajánlat